Urmareste-ne pe social!
TOP
Image Alt
Amazing Tour

Republica Dominicană

  /  Republica Dominicană

Republica Dominicană

Republica Dominicana este a doua mare natiune caraibiana (ca suprafata, dar si ca populatie) si ocupa cele doua treimi estice ale Insulei Hispaniola.
Cand natura este cu dare de mana, se da „in barci” la propriu si creaza plajele cu nisip roz din Puna Cana, insula Saona si „piscinele naturale”. Locuri perfecte de facut...nimic!

Ce poți vizita

Cu 1.609 km de coastă, este evident că nu vei avea niciun fel de dificultate în a găsi plaja ideală pentru tine. Una dintre cele mai încântătoare este Sosua Beach din Puerto Plata, cu nisip alb și apă de cristal. În Punta Cana, te poți relaxa pe Playa Granda, considerată cea mai frumoasă din zonă. Inițial un oraș locuit de cei care lucrau în stațiuni, Bavaro a devenit o destinație turistică în sine datorită celor 10 km de plaje superbe. Pe lângă nisipul alb foarte fin, umbra palmierilor de cocos și apa limpede, găsești baruri cu cocktailuri delicioase!

Un alt loc spectaculos este Hoyo Azul, o piscină naturală plină de apă foarte limpede care pare ireală. Dacă îți plac locurile virgine binecuvântate cu soare etern, mergi pe Insula Saona sau pe Insula Catalina, cu nisip fin și înconjurate de apele sclipitoare și calde.

Santo Domingo face parte din patrimoniul UNESCO și nu poți rata o plimbare prin Zona Colonial, unde se ascund clădiri cu arhitectură superbă. Tot în Capitală se află prima catedrală și prima mănăstire din emisfera vestică, cât și cel mai vechi fort din Lumea Nouă, San Felipe.

Casă a unui număr impresionant de mangrove, Parque Nacional Los Haitises te așteaptă cu peșteri și chei fabuloase. În plus, aici trăiesc o mulțime de specii de păsări, lamantini, șerpi și țestoase marine.

Uriașul complex de peșteri Cueva de las Maravillas se întinde pe o lungime de 840 m între Rio Cumayasa și Rio Soco. Foarte bine luminat și marcat, spectaculosul muzeu în aer liber conține peste 500 de pictograme și petroglife pe care le poți vedea într-un tur ghidat. Cascadele Damajaqua, 27 la număr, reprezintă una dintre principalele atracții din Puerto Plata, pe tot parcursul anului, și oferă șansa de a înota și a face sărituri în piscinele naturale de aici.

Good to Know

Secretul localnicilor
Las Lenas Proaspăt reamenajată, brutăria cu tradiție are o terasă spectaculoasă și este preferata localnicilor din Punta Cana. Las Lenas te poartă într-o experiență culinară intensă. Cafeaua dominicană tare se servește aici alături de o selecție impresionantă de dulciuri, de la torturi și produse de patiserie până la flan și dulce de leche. Baruri recomandate Santo Domingo: Cultura Cervecera, La Alpargatería, Parada 77, Cacibajagua, El Sarten Punta Cana: Don Queco Cigar & Rum Bar, Lost Bar, Drink Point, Onno's,
El Corcho
Puerto Plata: La Carihuela, Chalo Corner, Ocean World Terrace, Puerto Plata Daiquiri, Señor Rock Bar & Grill Restaurante recomandate Santo Domingo: Restaurante Don Pepe, Restaurant Sully, Restaurante Boga Boga, Mesón D’Bari, Adrian Tropical Punta Cana: Capitan Cook, La Yola, Passion by Martin Berasategui, Jellyfish Restaurant Puerto Plata: Los Charros y Los Pinches Chaparros, Sam’s Bar and Grill, El Pilon, Mares, Los Tres Cocos

Țara

Republica Dominicană

Viză

Card turistic 10 $

Regiunea

Caraibe

Limba vorbită

Spaniolă, engleză

Monedă

Peso Dominican, USD

Suprafață (km2)

48.730 km²

Ce activități poți desfășura în vacanță

Deși principalul motiv pentru care turiștii vin în Republica Dominicană sunt plajele luxoase și pădurile tropicale, acest paradis caraib oferă nenumărate activități interesante pe uscat sau pe apă. De la surfing la snorkeling și de la safari până la tiroliană, nu te poți plictisi cu siguranță! Pentru momente delicioase, mergi la Choco Museo, un dulce muzeu al ciocolatei care își așteaptă vizitatorii cu degustări. Ca să simți mai bine cultura locală, ai la dispoziție un tur spectaculos al romului alături de un ghid local. Pentru fotografii de invidiat, fă o excursie până la Dolphin Island și înoată cu simpaticii delfini. Puntacana Ecological Foundation ascunde păduri tropicale, lagune naturale, izvoare, grădini și un habitat al iguanelor și cu siguranță vei petrece cel puțin câteva ore în minunata rezervație. Te sfătuim să vizitezi și Laguna Oviedo, unde locuiesc păsări ibis, flamingo, berze, lopătari, dar și țestoase și iguane.

Punta Cana

Leave a Reply

Do you have some comments or questions for us? We’d love to hear from you! Don’t be shy! Feel free to drop us a message!

    Data Plecarii
    Data Intoarcerii

    You don't have permission to register