Urmareste-ne pe social!
TOP

Agentie de turism Tulcea - Agentie Turism Tulcea - Turism Tulcea.

CE FAC CU VACANȚA MEA DE ANUL ACESTA?!

În toată această perioadă de timp am auzit destul de frecvent această întrebare ”Ce se întâmplă cu vacanța mea anul acesta”. Marea majoritate a cazurilor au fost de la cei care au deja achiziționată sau au dat avans pentru o vacanță.

Deși nimeni nu a anticipat că acest virus va căpăta o așa o amploare, nimeni nu s-a gândit la vreo pandemie pe o scară atât de largă, ei bine ea ne-a pus în fața faptului împlinit și ne-a impus anumite măsuri ce au fost luate sau ce vor trebui fi luate. Nu anticipa nimeni atâtea anulări de zboruri și granițe închise și vindeam liniștiți vacanțe peste tot în lume.

Primul lucru pe care ar trebui să îl facem e să rămânem calmi și să tratăm lucruri ponderat, să găsim soluții și să discutăm cu un agent de turism, fie de la cel de la care am luat vacanța sau de la un altul în care poate avem mai multă încredere.

Ce trebuie să știți și e cel mai important, BANII NU SE PIERD!

Așa cum am enunțat, banii pe vacanțe nu se pierd. O vacanță achiziționată dintr-o agenție de turism vă oferă mai multă siguranță în astfel de cazuri și puteți găsi soluții pentru a rezolva această problemă. Și să enumerăm pașii pe care îi aveți de făcut.

  • Pasul 1: Îmi sun agentul de turism, stabilesc cu el ce vreau să fac mai departe și căutăm rezolvarea problemei.
  • Pasul 2: Aștept răspunsul din partea agenției după dialogul pe care agenția l-a avut cu furnizorii de servicii
  • Pasul 3: În urma răspunsului agenției trebuie să luăm o hotărâre. În general sunt trei scenarii:
  • Scenariu A: Agenția vă reprogramează vacanța, una dintre măsurile cele mai ok și cele mai sigure în care nimeni nu pierde. Și hai să detaliem. Să spunem că ți-ai luat o vacanță de Paște pe care ai dat o sumă de 300 de euro. Cum condițiile de Paște nu îți permit să-ți faci vacanța ți se reprogramează din 15 mai până pe 15 iunie sau din 30 septembrie până pe 30 octombrie. Cu un scenariu optimist alegem vacanța pentru jumătatea lunii iunie, ceea ce ieșiți în avantaj, pentru că dacă ai lua acum o vacanță pentru acea perioadă te-ar ajunge cam 550 de euro, același nr de nopți, aceleași condiții, același hotel. Ce
  • Scenariu B: Îți vei lua banii înapoi, una dintre măsurile pe care nu vi le recomand din două motive:1 Veți pierde bani, nu uitați cât vă costă acum aceeași vacanță dacă ați avea banii înapoi, deci mai trebuie să mai adăugați încă 250 de euro pentru a pleca în aceeași vacanță pe care o puteați reprograma, și 2 banii nu se dau pe loc. Pentru a vă face factura storno și a vă primi banii, veți avea nevoie de un timp de așteptare, pentru că banii nu se mai află în agenția de unde v-ați achiziționat pachetul, ci la furnizori. Există un contract între agenție și furnizori și niște clauze contractuale, așa că puteți aștepta și 2 luni pentru a vă primi banii înapoi.
  • Scenariu CVoucherul în alb agenția de turism pentru a nu vă pierde banii vă poate acorda un voucher în alb pentru a vă achiziționa o vacanță într-o perioadă impusă. Ca exemplu primiți un voucher pe vacanța de Paște și îl puteți utiliza până pe 30.12.2020. Atenția până atunci vă alegeți vacanța, nu e musai să plecați până în acea dată, sau în funcție de cum vă specifică agenția.

ATENȚIE!!! Dacă aveți o vacanță achiziționată pentru vară sau toamnă se respectă condițiile contractuale. Această anulare se consideră anulare voluntară și se respectă condițiile de anulare conform contractului cu turistul, unde aveți penalizările în caz de anulare.

Ce fac dacă nu am luat vacanța printr-o agenție de turism?

Păi cum nu ai luat vacanța printr-o agenție de turism înseamnă că te-ai descurcat și singur să îți faci pachetul de vacanță. Bănuiesc că ai intrat pe un sistem de rezervări cazare ai luat de acolo ce ți-a plăcut, ți-ai mai luat și un zbor de la vreo companie aeriană sau de la un site dedicat și iată că ai făcut un pachet format din cazare si zbor. Dacă te-ai descurcat să-ți faci singur pachetul, înseamnă că te vei descurca singur să îți recuperezi și banii. Și iată care sunt pașii:

  • Pasul 1: Contactezi site-ul de rezervări și îți cer drepturile. Pentru cazare ai putea anula-o pe loc dacă ai luat-o cu plata la cazare sau cost anulare 0, deci n-ai pierdut mare lucru.
  • Pasul 2: Contactezi site ul de unde ai luat biletul de avion sau direct compania, iar aici e și mai mișto, defapt în ambele situații. Fie cei de la companie îți vor da 3 variante, să îți dea un procent mic din sumă, fie le dai 20euro sau un comision în plus pentru ca ei să îți facă treaba și să îți recupereze banii, atenție să facă procedurile nu să îți vireze imediat în cont banii, sau cea de a treia variantă când îți vor da ei 20 euro și tu să te ocupi să-ți recuperezi singur banii. Și v-am zis că cele 2 cazuri sunt faine tare, în cazul 2 și anume contactarea companiilor aeriene e lupta noastră a agenților de turism cea mai crâncenă, pentru că vei aștepta ore în șir pentru ca cineva să-ți răspundă la telefon și să te poată ajuta. Asta înseamnă timp pierdut, bani pierduți pentru că de multe ori companiile aeriene au tarife speciale, și nu te gândi că vorbești cu 0.001 euro, nu nu, 1.19 euro/minut e un preț bun.

Dar pentru că avem prieteni și ne pasă ca cei ce au vacanțe să își poată recupera banii într-un mod sau altul, am decis să vin în sprijinul lor și să încerc să-i ajut pe cât de mult pot. Deci astfel pot să vin în sprijinul tău și să încerc să te ajut. Pentru că odată ce nu e luat printr-o agenție s-ar putea să nu dorească să ne ajute.

Îți mulțumesc că ești alături de mine și nu uita, dacă ți-a plăcut acest articol să dau un LIKE și un Share. Ne vedem cu următorul articol în care vom vorbi despre tichetele de vacanță și despre vacanțele viitoare.

You don't have permission to register